Tuntuuko ihosi kuivalta ja karkealta?

Vaikutusmekanismi

Recreol-voide sisältää vaikuttavana aineena dekspantenolia (50mg/g), joka muuttuu kudoksissa B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi. Pantoteenihappo on koentsyymi A:n komponentti ja välttämätön epiteelin normaalille toiminnalle. Ihon uudistusprosessissa pantoteenihappo saa aikaan ihosolujen proliferaation eli solujakaantumisen lisääntymistä ja epiteelin uudismuodostuksen kiihtymistä. Solujen jakautuminen ja uuden ihokudoksen muodostuminen palauttaa ihon elastisuuden ja edistää haavojen paranemista.

Kuiva pakkassää usein kuivattaa ihoa. Oireina tyypillisesti on kiristävä tunne iholla, iho hilseilee ja ihoa kutittaa. Ihomme tarvitsee siis enemmän huolenpitoa talvikuukausien aikana.

Yksi selittävä tekijä on ihon kuivumiselle on ihon oheneminen talvikuukausien aikana, joka johtuu niukemmasta auringonvalosta. Tämän seuraksena ihomme on entistä herkempi kylmyydelle ja matalammalle ilman kosteudelle. 

Recreol-emulsiovoide on helposti levittyvä, hajusteeton ja väriaineeton lääkevoide, joka edistää ja nopeuttaa eri syistä johtuvien pinnallisten ihovaurioiden parantumista. Emulsiovoide kosteuttaa ihon pintakerrosta ja tukee sen paranemista, minkä lisäksi sillä on tulehdusta ja kutinaa hillitseviä vaikutuksia. Emulsiovoide soveltuu kaiken ikäisille sekä kaikille ihotyypeille, kasvoille, käsiin ja myös ihokarvojen peittämille ihoalueille.

Mistä Recreol-valmisteita voi hankkia?

Recreol-lääkevoiteita voit ostaa lähimmästä apteekista tai tilata verkkoapteekista. Apteekkihenkilökunta tarvittaessa auttaa sinua.


Recreol- emulsiovoide ja -voide ovat itsehoitolääkeitä pinnallisten ihovaurioiden hoitoon. Vaikuttava aine on dekspantenoli. Lue pakkausseloste huolella ennen käyttöä. Älä käytä valmistetta, jos olet yliherkkä jollekin valmisteen sisältämälle aineelle. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät valmistetta. Markkinoija Ailon Pharma Oy.