Recreol-lääkevoiteet

Emulsiovoide

Recreol-emulsiovoide on hajusteeton ja väriaineeton lääkevoide, joka edistää ja nopeuttaa eri syistä johtuvien pinnallisten ihovaurioiden parantumista. Voide kosteuttaa ihon pintakerrosta ja tukee sen paranemista, minkä lisäksi sillä on tulehdusta ja kutinaa hillitseviä vaikutuksia. Voide soveltuu kaiken ikäisille sekä kaikille ihotyypeille, myös kasvoille ja käsiin. Voide soveltuu erityisesti kuivan ihon hoitoon, pinnallisiin palovammoihin ja vaikeasti paraneviin haavoihin ja haavaumiin, tatuointeihin, vaippaihottumaan, nännihaavoihin, naarmuihin, hiertymiin, pykimiin, rohtuneisiin huuliin ja haljenneisiin suupieliin. Voidetta voidaan käyttää myös intiimialueella.

Voide

Recreol-voide on on hajusteeton ja väriaineeton lääkevoide joka on emulsiovoidetta pakusmpi ja muodostaa pysyvämmän, suojaavan kalvon. Emulsiovoide taas imeytyy ja kosteuttaa tatuointikohdan nopeammin. Molempia voidemuotoja voidaan käyttää tatuointien hoitamisessa. Molemmat voidemuodot hillitsevät yhtä tehokkasti kutinaa, kiristävää tunnetta iholla sekä tulehdusta. Dekspantenolia sisältävistä lääkevoiteista vain Recreolin käyttöaiheet kattavat mm. tatuointihaavat.

 Tulehduksen hillitsemisen ja estämisen kannalta tärkeintä kuitenkin on parantaa tatuoinnista aiheutunut ihovaurio mahdollisimman nopeasti, jolloin mikrobien pääsy elimistöön estyy. 

Vaikutusmekanismi

Recreol-voide sisältää vaikuttavana aineena dekspantenolia (50mg/g), joka muuttuu kudoksissa B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi. Pantoteenihappo on koentsyymi A:n komponentti ja välttämätön epiteelin normaalille toiminnalle. Haavan paranemisprosessissa pantoteenihappo saa aikaan ihosolujen proliferaation lisääntymistä ja epiteelin uudismuodostuksen kiihtymistä. Solujen jakautuminen ja uuden ihokudoksen muodostuminen palauttaa ihon elastisuuden ja edistää haavojen paranemista. Dekspantenolilla on kiistaton kliininen näyttö ihovauroiden ja haavojen parantavasta vaikutuksesta (Ebner 2002, Ehrhardt 2017).

Mistä Recreol-voiteita voi hankkia?

Recreol-lääkevoiteita voit ostaa lähimmästä apteekista tai tilata verkkoapteekista. Apteekkihenkilökunta tarvittaessa auttaa sinua. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ennen käyttöä.


Kirjallisuusviitteet

Ebner, Fritz & Heller, Andreas & Rippke, Frank & Tausch, Irene. (2002). Topical Use of Dexpanthenol in Skin Disorders. American journal of clinical dermatology. 3. 427-33. 10.2165/00128071-200203060-00005.

Ehrhardt Proksch, Raymond de Bony, Sonja Trapp & Stéphanie Boudon (2017). Topical use of dexpanthenol: a 70th anniversary article, Journal of Dermatological Treatment, 28:8, 766-773, DOI: 10.1080/09546634.2017.1325310