Voide tai emulsiovoide tatuointeihin

Yleiskuvaus

Recreol-voide on hajusteeton ja väriaineeton lääkevoide, joka edistää ja nopeuttaa eri syistä johtuvien pinnallisten ihovaurioiden parantumista. Voide kosteuttaa ihon pintakerrosta ja tukee sen paranemista, minkä lisäksi sillä on tulehdusta ja kutinaa hillitseviä vaikutuksia. Voide soveltuu kaiken ikäisille sekä kaikille ihotyypeille, myös kasvoille ja käsiin. Voide soveltuu erityisesti tatuointeihin, sillä voiteen sisältä dekspantenoli nopeuttaa tatuointihaavan paranemista, muodostaa suojaavan kalvon tatunointihaavan päälle ja estää siten tatuointikohdan mahdollista tulehtumista. Dekspantenolia sisältävistä lääkevoiteista vain Recreolin käyttöaiheet kattavat tatuointihaavat.

Vaikutusmekanismi

Recreol-voide sisältää vaikuttavana aineena dekspantenolia (50mg/g), joka muuttuu kudoksissa B5-vitamiiniksi eli pantoteenihapoksi. Pantoteenihappo on koentsyymi A:n komponentti ja välttämätön epiteelin normaalille toiminnalle. Haavan paranemisprosessissa pantoteenihappo saa aikaan ihosolujen proliferaation lisääntymistä ja epiteelin uudismuodostuksen kiihtymistä. Solujen jakautuminen ja uuden ihokudoksen muodostuminen palauttaa ihon elastisuuden ja edistää haavojen paranemista.

Voide vai emulsiovoide

Recreol-voide on rasvaisempi ja muodostaa pysyvämmän kalvon tatuointikohdan päälle. Emulsiovoide taas imeytyy ja kosteuttaa tatuointikohdan nopeammin eikä siten sotke esimerkiksi vaatteita. Molemmat voidemuodot soveltuvat erinomaisesti tatuointien hoitoon ja molemmat voidemuodot hillitsevät yhtä tehokkasti kutinaa, kiristävää tunnetta iholla sekä tulehdusta. 

Tulehduksen hillitsemisen ja estämisen kannalta tärkeintä kuitenkin on parantaa tatuoinnista aiheutunut ihovaurio mahdollisimman nopeasti, jolloin mikrobien pääsy elimistöön estyy. Dekspantenolilla on kiistaton kliininen näyttö ihovauroiden ja haavojen parantavasta vaikutuksesta (Ebner 2002).

Mistä Recreol-voiteita voi hankkia

Recreol-lääkevoiteita voit ostaa lähimmästä apteekista tai tilata verkkoapteekista. Voidetta löytyy kätevissä 30g ja 50g paukkauksissa.  Apteekkihenkilökunta tarvittaessa auttaa sinua voidemuodon ja tarvittavan voidemäärän hankinnassa. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ennen käyttöä.


Kirjallisuusviitteet

Ebner, Fritz & Heller, Andreas & Rippke, Frank & Tausch, Irene. (2002). Topical Use of Dexpanthenol in Skin Disorders. American journal of clinical dermatology. 3. 427-33. 10.2165/00128071-200203060-00005.

Ehrhardt Proksch, Raymond de Bony, Sonja Trapp & Stéphanie Boudon (2017). Topical use of dexpanthenol: a 70th anniversary article, Journal of Dermatological Treatment, 28:8, 766-773, DOI: 10.1080/09546634.2017.1325310